Terug naar Projecten

Granieten urnmonument in Stadskanaal

Gepubliceerd op:
Granieten urnmonument in Stadskanaal

Dit granieten urnmonument plaatsten wij op begraafplaats Cereshof aan de Cereskade in Stadskanaal. Het monument bestaat uit een letterplaat in de vorm van een blad en een basic dekplaat, uitgevoerd in aurora graniet.

Ruw en gepolijst aurora graniet

De letterplaat in de vorm van het blad van een boom is uitgevoerd in deels gepolijst en deels gebeiteld graniet. Hiermee is er diepte aangebracht in de letterplaat, waardoor het gepolijste blad nog beter naar voren komt. In de letterplaat is een verdiepte, gezandstraalde tekst aangebracht.

Regels voor urnmonumenten

De regels voor urnmonumenten verschillen per gemeente. Wij kennen deze regels en gemeentelijke verordeningen voor een grote regio. En kennen wij de regels in uw gemeente niet, dan zoeken wij ze uit zodat het urnmonument aan alle eisen voldoen.

Wensen voor urnmonumenten

Hebt u speciale wensen voor een urnmonument? Wij zoeken voor u uit of deze wensen vallen binnen de gemeentelijke verordening. En is dit twijfelachtig, dan proberen wij dit zo mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat de laatste rustplaats aan al uw wensen voldoet.

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten
Op begraafplaats Acacialaan Winschoten plaatsten wij een ruwe veldkei als grafmonument. Deze kei heeft speciale betekenis voor de nabestaanden omdat deze afkomstig is uit de eigen tuin van de overledene.
 

Grafmonument veldkei in Winschoten

Grafmonument veldkei in Winschoten
Een ruwe veldkei, zo uit de natuur. Ook daarvoor kunt u kiezen als grafmonument. Op een laatste rustplaats op begraafplaats Acacialaan in Winschoten plaatsten wij deze onbewerkte Drentse veldkei van ongeveer een meter hoog en met een diameter van zo’n tachtig centimeter.