Terug naar Projecten

Grafmonument veldkei in Winschoten

Gepubliceerd op:
Grafmonument veldkei in Winschoten

Een ruwe veldkei, zo uit de natuur. Ook daarvoor kunt u kiezen als grafmonument. Op een laatste rustplaats op begraafplaats Acacialaan in Winschoten plaatsten wij deze onbewerkte Drentse veldkei van ongeveer een meter hoog en met een diameter van zo’n tachtig centimeter.

Grafmonument voor natuurliefhebber

Deze veldkei is het grafmonument van een overledene die, net als zijn familie, erg dicht bij de natuur stond. Hun liefde voor de ongereptheid wordt uitgedrukt met een onbewerkte, ruwe steen, die afkomstig is uit Drenthe.

Bronzen gedenkplaat

De Drentse veldkei hebben wij als grafmonument voorzien van een bronzen gedenkplaat. Op deze sobere plaat staan de naam, het beroep en de geboorte- en sterfdatum van de overledene. Markant op de gedenkplaat is de korte bijbeltekst in het Gronings dialect.

Plaatsing van de veldkei

Om de stabiliteit van dit graf op lange termijn te waarborgen, is de veldkei geplaatst op een betonnen fundering. Dit fundament bestaat uit vier betonnen stiepen. De veldkei is geplaatst als kopsteen. Om de uitstraling van dit graf zo natuurlijk en basic mogelijk te houden, is dit graf niet voorzien van een dekplaat

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten
Op begraafplaats Acacialaan Winschoten plaatsten wij een ruwe veldkei als grafmonument. Deze kei heeft speciale betekenis voor de nabestaanden omdat deze afkomstig is uit de eigen tuin van de overledene.
 

Monument voor kindergraf in Wedde

Monument voor kindergraf in Wedde
Het sterven van een kind brengt veel emoties met zich mee. Ouders en nabestaanden van het kind hebben vaak heel persoonlijke of speciale wensen voor het monument op het kindergraf. Voor een kindergraf op de algemene begraafplaats in Wedde maakten wij een speciaal kindergrafmonument.