Terug naar Projecten

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Gepubliceerd op:
Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Op begraafplaats Acacialaan Winschoten plaatsten wij een ruwe veldkei als grafmonument. Deze kei heeft speciale betekenis voor de nabestaanden omdat deze afkomstig is uit de eigen tuin van de overledene.

Veldkei uit eigen tuin als grafmonument

Steeds meer mensen kiezen voor een ruwe veldkei als grafmonument, zo uit de natuur. Hiervoor valt de keuze meestal op Drentse veldkeien. Zo niet in dit geval. Deze familie wilde graag een stukje eigenheid en vroeg of het ook mogelijk was om een veldkei uit eigen tuin te gaan gebruiken als grafmonument. Aan die wens konden wij gelukkig voldoen.

Kei als kopsteen

Deze onbewerkte Drentse veldkei is ongeveer 1,20 meter hoog en heeft een diameter van zo’n vijftig centimeter. Op de kei plaatsten wij een bronzen gedenkplaat met daarop de naam van de overledene, de geboorte- en sterfdatum en de tekst ‘rust zacht’.

Riviergrind

De veldkei is op dit graf gebruikt als kopsteen. Om stabiliteit van het graf op de lange termijn te waarborgen, hebben wij de kei geplaatst op een complete prefab betonfundering. Als afwerking van het graf hebben wij een hardstenen omranding geplaatst die is opgevuld met riviergrind. 

Grafmonument veldkei in Winschoten

Grafmonument veldkei in Winschoten
Een ruwe veldkei, zo uit de natuur. Ook daarvoor kunt u kiezen als grafmonument. Op een laatste rustplaats op begraafplaats Acacialaan in Winschoten plaatsten wij deze onbewerkte Drentse veldkei van ongeveer een meter hoog en met een diameter van zo’n tachtig centimeter.
 

Monument voor kindergraf in Wedde

Monument voor kindergraf in Wedde
Het sterven van een kind brengt veel emoties met zich mee. Ouders en nabestaanden van het kind hebben vaak heel persoonlijke of speciale wensen voor het monument op het kindergraf. Voor een kindergraf op de algemene begraafplaats in Wedde maakten wij een speciaal kindergrafmonument.