Terug naar Projecten

Blauw grafmonument in Butterfly Blue

Gepubliceerd op:
Blauw grafmonument in Butterfly Blue

Staat u voor de opgave om een grafmonument uit te zoeken, dan bieden wij u keuze uit diverse kleuren en modellen. Het standaard strak en sober in zwart of antraciet is nog altijd veel gekozen, maar de keuze valt ook steeds vaker op meer speelse modellen en afwijkende kleuren. Zo plaatsten wij dit blauw granieten grafmonument op de begraafplaats aan de Acacialaan in Winschoten.

Blauw grafmonument in Winschoten

Voor de laatste rustplaats voor een dierbare op begraafplaats Acacialaan in Winschoten kozen de nabestaanden bewust voor blauw. De keuze viel op de prachtige granietsoort Butterfly Blue. Dit grafmonument bouwden wij in de zomer van 2017.

Grafmonument met robuuste uitstraling

Geheel volgens wens van de nabestaanden kreeg dit grafmonument een robuuste uitstraling. Om dit te bewerkstelligen, kozen de nabestaanden voor een extra dikke dekplaat van maar liefst acht centimeter. De standaard dikte van de dekplaat is drie centimeter.

Drie zuilen op grafmonument

Dit grafmonument is uitgevoerd met drie staande zuilen op de dekplaat. Twee van de drie hebben een driehoekige vorm, de derde is een letterplaat net een schuin afgeslepen zijkant. De tekst op de letterplaat in zilverkleurige letters is diep gegraveerd. Dit grafmonument onderscheidt zich met een eveneens diep gegraveerde tekst in zilverkleur in de dekplaat.

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten

Drentse veldkei als grafmonument in Winschoten
Op begraafplaats Acacialaan Winschoten plaatsten wij een ruwe veldkei als grafmonument. Deze kei heeft speciale betekenis voor de nabestaanden omdat deze afkomstig is uit de eigen tuin van de overledene.
 

Grafmonument veldkei in Winschoten

Grafmonument veldkei in Winschoten
Een ruwe veldkei, zo uit de natuur. Ook daarvoor kunt u kiezen als grafmonument. Op een laatste rustplaats op begraafplaats Acacialaan in Winschoten plaatsten wij deze onbewerkte Drentse veldkei van ongeveer een meter hoog en met een diameter van zo’n tachtig centimeter.